fbpx

Webterapi der du er

Webterapi der du er

Webterapi i Norge og internasjonalt

For noen er det vanskelig å finne en god psykolog i nærområdet. Da er det godt vi har løsninger som Webterapi, eller e-terapi/internett-terapi, som det også kalles.
Web står for internett, og innebærer at du har en helt vanlig terapitime med psykologspesialist Trine Elverum. Den eneste forskjellen er at du kan befinne deg der det passer for deg, mens psykologen er på kontoret sitt. Terapien foregår gjennom overføring av bilde og lyd på datamaskin/nettbrett/telefon. Det internettbaserte terapirommet er selvfølgelig kryptert og helt trygt.

Forskning viser at e-terapi kan sidestilles med ordinær terapi, og er et godt alternativ for den som ikke kan/ønsker å møte opp hos psykolog.

Noen fordeler med behandling via internett:

  • Mange har en travel arbeidshverdag, og kan vanskelig ta seg fri på dagtid for å reise til psykolog. Webterapi sparer reisetid.
  • Dersom du bor i utlandet, men ønsker å snakke med en norsk psykolog, er det enkelt via internettoppkobling. Det hjelper jo ikke om du har en god psykolog i nærområdet, hvis språkvansker gjør at du ikke får formidlet detaljene i det du strever med.
  • Mange synes det er vanskelig å gå ut/ta kollektiv transport/møte fremmede. Internettbasert terapi er en glimrende løsning for klienter som av ulike grunner synes det er vanskelig å møte på et psykologkontor.
  • Webterapi kan kombineres med tradisjonelle timer når man er ute på reise, eller er forhindret fra å møte til time. Dermed kan man unngå  avbrudd i terapien.
  • Noen synes det er vanskelig å ha psykologen i samme rom, dersom de skal snakke om veldig vanskelige temaer. For dem kan det være befriende å få sitte hjemme i egen stue når et slikt tema introduseres.
  • Dersom du bor på et lite sted, kan det oppleves som en fordel å finne en psykolog som bor langt unna. Alle psykologer har taushetsplikt, men enkelte klienter synes allikevel det kan være vanskelig at noen vet så mye om dem.

Hvordan foregår webterapi?

Når du bestiller en time, avtaler vi tidspunkt for en videosamtale. Du får betalingsdetaljer på mail, eller sms, og timen må betales på forhånd. De samme priser og avbestillingsvilkårene gjelder som for ordinære terapitimer.

Når betaling er mottatt, får du tilsendt lenken til det private terapirommet. Du logger deg på via PC, smartbrett, eller telefon som støtter bruk av kamera og mikrofon. Det internettbaserte terapirommet er kryptert, og låst for alle andre enn deg og psykologen. Du må selv slette loggen på din maskin, men det lagres ikke noen informasjon hos psykologen, utover det psykologen noterer i journalen. Som med all annen terapi, kan du be om å få ut kopi av din egen journal når du måtte ønske det.

Send inn kontaktskjemaet, skriv at du ønsker webterapi og hvilke tidspunkt som er best for deg.

DigPsyk

Digpsyk er psykologenes forening for digital helse. Du kan lese mer om hva foreningen jobber med her.

Whereby er den elektroniske løsningen vi har valgt.