fbpx

Psykologens verdigrunnlag

Grunnleggende verdier

Psykologens verdigrunnlag

Som psykolog er jeg opptatt av at du skal være trygg på å bli respektert, at du skal vite at jeg er ærlig med deg, og at du skal kunne stole på at du forstår hva jeg formidler til deg.
 1. Ærlighet

  Ærlighet er et av de viktigste prinsippene i terapi. Det er viktig at du vet at du vil få ærlige svar av psykologen, både på hvilke utfordringer psykologen tenker at du har, og hvordan dere sammen kan jobbe med dem.

  «Underveis i terapien kan du stole på at jeg sier det jeg mener, og ikke det jeg tror du vil høre. Jeg vil også gi deg en ærlig vurdering av prognose og tidsestimat. Hvis jeg ikke tror jeg kan hjelpe deg, vil du få en ærlig tilbakemelding på det. Jeg vil også hjelpe deg å finne en annen psykolog jeg tenker vil kunne hjelpe deg.

  Siden jeg kommer til å være ærlig med deg, forventer jeg at du er ærlig med meg. Dersom jeg sier, eller gjør, noe du misliker, så må du fortelle meg det. Hvis du synes det er ubehagelig å si det direkte til meg, kan du sende en sms, legge igjen et brev til meg, eller skrive en mail. Jobben min er å hjelpe deg. Hvis jeg gjør det motsatte, så er det fordi jeg ikke har skjønt bedre. Hvis du er ærlig i tilbakemeldingene dine, kan jeg forandre meg. Hvis ikke du sier noe, vil jeg sannsynligvis fortsette med det du misliker. Selv om jeg er psykolog, så er jeg nok ikke synsk ;-)»

 2. Respekt

  «En psykolog er en hjelper, og en hjelper må alltid ha respekt for den som kommer for å få hjelp. Jeg vurderer deg ikke basert på hvilket trosgrunnlag du måtte ha, hvem du elsker, eller hva du har opplevd. Som traumepsykolog har jeg hørt mye vondt, og i jobb på akuttmottak, ruspoliklinikk, psykosepost og i allmenpsykiatrien har jeg jobbet med de fleste problemstillinger i de fleste mennesketyper. Du er velkommen i min praksis så lenge du viser respekt for de menneskene som befinner seg i fellesskapet vårt, og for de avtalene du og jeg gjør. Mennesker som respekterer hverandre, er ærlige med hverandre; det håper jeg du vil være med meg, for det vil jeg være med deg.»

 3. Tydelighet

  Både som privatperson, og som psykolog, er jeg et menneske som kaller spader for spader, og ikke graveredskaper. Den tydeligheten du får i det terapeutiske rom, vil du også få i vurderingen av hvilket behandlingstilbud du er best tjent med. Privatpraktiserende psykolog er dyrere enn en psykolog med refusjonsordning. Hvis jeg tror du vil få bedre og raskere hjelp i det offentlige helsevesen, så vil jeg fortelle deg det. Som tidligere seksjonsleder i spesialisthelsetjenesten, er jeg godt kjent med tjenestetilbudet på DPSet. Jeg lever av at mennesker som har vært hos meg anbefaler meg til andre. Jeg vil gjøre det jeg kan, for at du blir en av dem :-)»

 4. Bestill timeavtale
Fra bloggen

Hva er nytt?

Her kan du lese de nyeste blogginnleggene. Meld deg på nyhetsbrevet, hvis du vil få interessant informasjon om menneskets psyke, og siste nytt fra psykologspesialist Trine Elverum
Hva angst egentlig er
Hva angst egentlig er

Opplever du angst og lurer på hva det egentlig er? Les denne artikkelen for å forstå at det handler om tanker og feiltolkninger av kroppslige signaler, og lære mer om måter å håndtere det på.

Bli kjent med egen puls og forbedre helse og livskvalitet
Bli kjent med egen puls og forbedre helse og livskvalitet

Kroppen kommuniserer gjennom pulsen; lær å bli kjent med egen puls og forbedre helse og livskvalitet. Kroppen varsler alltid når den opplever seg dårlig behandlet, så det er lurt å lytte til den.

Her er vi:
Wilhelmsen House
Halfdan Wilhelmsen Allé 22
3116 Tønsberg

Telefon:
909 85375

Epost:
info@psykologivestfold.no