fbpx

Ufrivillig singel?

Ufrivillig singel?
Ufrivillig singel?

Den som er ufrivillig singel synes ofte veien til å finne en partner framstår uendelig lang og vanskelig. Ofte føler deg seg ikke 100% fornøyd med den de selv er og sammenligner seg med altfor mange på sosiale medier. På sosiale medier er det mange som framstår mer eller mindre 100% vellykket. Det bidrar til at den som er ufrivillig singel blir enda mer mismodig.

Tinder og andre apper og jakten på kjærligheten

Vi snakker ofte i terapi om det å finne en partner. Mange som er i kategorien ufrivillig singel synes det er svært vanskelig å presentere seg selv på apper som f.eks Tinder. De velger følgelig ofte en løsning der de sier så lite som mulig om seg selv for å framstå så «vanlige» som mulig. De legger ut noen bilder av seg selv i svært nøytrale situasjoner og håper noen vil synes de ser OK ut og ta kontakt. Resultatet blir ofte dater med mennesker de har svært lite til felles med.

Markedsføring

Enten du skal markedsføre den gamle bruktbilen din på Finn, eller deg selv på Tinder, er det svært viktig å gi kunden et utfyllende bilde av den annonserte varen. Hvis du skal selge bilen din med manuell girkasse er det uklokt å tiltrekke seg mulige kjøpere som bare vil ha automatgir. Da blir de sure og går.

Mange av klientene mine opplever at de ikke er kule nok, eller at de liker ting de fleste andre ikke liker. For å tiltrekke seg flere potensielle kandidater på Tinder tenker de det er lurt å skjule den de egentlig er. De skjuler trekk de selv opplever som «mindre ønskverdig» ved sin egen person. De færreste ser ut til å forstå at de ikke trenger å tiltrekke seg så mange. Dersom du tiltrekker deg den ene som viser seg å være en god match, er det kanskje alt som skal til 🙂

Hvem vil du nå?

God markedsføring presenterer produktet på en måte som gjør at de som tiltrekkes av annonsen er dem som virkelig kan og vil kjøpe produktet. Det er noen spørsmål du bør ta stilling til før du går på f.eks Tinder. Hva ønsker du å få ut av markedsføringen din? Vil du ha så mange dater som mulig så du kan øke sjansene for et one-night-stand? Er du på jakt etter en varig partner?

Dersom du vil ha så mange sjanser på uforpliktende sex som mulig er det helt greit å ha en presentasjon som tiltrekker mange, men ikke sier noe særlig om hvem du er. Man trenger ikke passe sammen med noen en bare skal ha sex med en kveld. Hvis du ønsker en framtidig partner må du imidlertid tenke litt annerledes. Dersom du ender opp på date med 100 personer du aldri ville kunne, eller ønske, å få et varig forhold til er det vel ikke så mye vits å gå på date med dem?

Bli kjent med deg selv først

Det lureste du kan gjøre dersom du er ufrivillig singel er å bli godt kjent med deg selv. Ta en personlighetstest på nettet.16 personalities er en test jeg ofte anbefaler. Les profilen din grundig. Hvis du tar 16 personalities anbefaler jeg deg å sette språket til morsmålet ditt før du tar testen. Det forsvinner lett noen nyanser dersom engelsk ikke er morsmålet ditt. Du trenger ikke kjøpe noen utfyllende versjon av testen; gratisversjonen er god nok.

Les alle undersidene om jobb/kjærlighet/vennskap, så du får med deg alt. Når du har lest testen grundig vil du sikkert tenke at noe ikke stemmer helt på deg. Før du konkluderer med at profilen din er feil kan det være lurt å snakke med noen som kjenner deg godt. Vi har alle blindsoner, særlig når det gjelder egne feil/tilkortkommenheter 😉

Verdier

Når du har sett litt nærmere på personlighetsprofilen din, er det på tide å tenke gjennom hvilke verdier du virkelig verdsetter i livet. Det å finne en partner handler jo om å finne et menneske du kan trives med og utvikle deg videre sammen med. Hvis ikke kn du like gjerne forbli singel. Når du er tydelig på hvilke verdier du har, er det lettere å finne en som vil fungere på sikt. Dersom du tenker at den andre må forandre seg, eller du selv må tilpasse deg på områder som er viktige, er det liten grunn til å utvikle relasjonen. Det betyr ikke at vi ikke alle må jenke oss litt og tilpasse oss den andre. Det betyr bare at vi ikke skal forandre oss som personer.

En god regel er å tenke at grunnverdier og sterke personlighetstrekk bør være kompatible. Slike trekk og verdier er f.eks religion, introversjon/ekstroversjon, hva man liker å bruke fritida si på, og hvorvidt man ønsker å stifte familie . En person som ikke eier et par ullsokker har trolig løyet på seg den fritidsinteressen 😉

Profilen din

En person som opplever seg ufrivillig singel bør legge litt omtanke i hvordan hen presenterer seg på nettet. Dersom du er en lidenskapelig fisker må en evt partner faktisk finne seg i at du forsvinner på laksefiske eller stikker ut med fiskestanga en gang i blant. Elsker du å høre på en bestemt type musikk er det trist hvis du ikke kan dele det med en kjæreste?

Poenget er ikke å ha en profil som virker interessant for majoriteten av dem som søker en partner innenfor ditt segment. Poenget er at du er ufrivillig singel. Da må du tiltrekke deg noen som ønsker å bli kjæreste med en som deg!

«Men jeg er jo så sær», eller «det er vel ingen som vil være sammen med en singel som liker…» sier mange av klientene mine. Men det er jo faktisk slik at vi er veldig forskjellige! Det finnes en uendelig mengde bilmerker, buksemerker, hustyper og feriemuligheter nettopp fordi vi ikke er like. Når vi har så ulik smak på alle slike ting, hvorfor i all verden skulle vi plutselig være så like når det gjelder valg av partner?

Bra nok

Hvis du er ufrivillig singel prioriter å finne ut hvordan du kan bli bra nok for deg selv. Hvis du synes det er vanskelig, kan du få hjelp av en som meg. Her finner du mer info om meg og mine tjenester. Når du kjenner at du er bra nok for deg selv, er det mye lettere å finne andre som passer for deg. Det er du som bestemmer hva som er bra for deg, ikke andre som bestemmer om du er bra nok for dem. Det betyr naturligvis ikke at du vil kunne få hvem som helst i det øyeblikket du opplever at du er bra nok for deg. Det betyr bare at den som ikke vurderer deg bra nok er et menneske du sannsynligvis ikke trenger i livet i ditt.

Lykke til på veien ut av tilværelsen som ufrivillig singel <3

Legg til kommentar

E-postadressen din publiseres ikke. Påkrevde felt er merket *

I accept the Privacy Policy