fbpx

Stress ned med musikk

Stress ned med musikk
Stress ned med musikk
Stress ned med musikk, forskning viser at det fungerer! Denne ene sangen kan redusere angst eller opplevd stress med hele 65%. Musikken er spesialdesignet for å hjelpe mennesker med stressreduksjon og fungerer, ifølge forskerne ved Mindlab International, helt etter intensjonen.
Du kan høre den her (med vær advart: musikken som er i annonsen før du får høre sangen Weightless av Marconi Union er <span style=»text-decoration: underline;»>ikke </span>av det avslappende slaget!):
https://youtu.be/UfcAVejslrU
Musikkens hemmelighet er at den går fra 60 bpm (slag pr minutt) til 50 bpm i løpet av sangens 7-8 minutters varighet. Når hjernen tar inn musikk med en bestemt rytme søker kroppen å tilpasse seg den rytmen. Siden sangen så tydelig toner ned, vil hjernen påvirke hjertet til å gjøre det samme. Og det virker altså.
Forsøksgruppa bestod av en gruppe mennesker som ble stresset av et vanskelig puslespill. Jeg tenker sangen egner seg ypperlig til en kort meditasjonsstund:
<ul>
  <li>om morgenen før dagens stress tar tak i deg</li>
  <li>i løpet av dagen, hvis angsten herjer eller bekymringene tynger</li>
  <li>om kvelden for å roe ned før søvn</li>
</ul>
Hvis du vil lese mer om forsøket kan du gjøre det<a href=»http://www.inc.com/melanie-curtin/neuroscience-says-listening-to-this-one-song-reduces-anxiety-by-up-to-65-percent.html» target=»_blank»> her.</a>

Legg til kommentar

E-postadressen din publiseres ikke. Påkrevde felt er merket *

I accept the Privacy Policy