fbpx

Terapi for par

Terapi for par

Terapi for par og parterapi kan være nyttig i mange situasjoner. Ofte forbindes parterapi med noe man forsøker når forholdet begynner å gå dårlig. For noen assosieres terapi for par med siste stopp før skilsmissen er et faktum. For andre er samlivsterapi et forebyggende tiltak, noe som skal gi verktøyene som skal forhindre nettopp samlivsbrudd. Det finnes egne kurs for par som ønsker å forberede seg på å holde sammen.

Få verktøy til å jobbe gjennom problemer

I min privatpraksis har jeg i liten grad praktisert noen av de to nevnte typene. De parene som kommer til meg, kommer ofte med utfordringer de ønsker å løse, men som de ikke aner hvordan de skal angripe. Det kan være barn som gir dem utfordringer de sliter med å stå i sammen. Det kan være at en av dem har brutt den andres tillit, uten at de ønsker samlivsbrudd av den grunn, men de trenger noen verktøy for å jobbe seg gjennom problemene som har oppstått.

Lær hvordan dere kan formidle noe som kan være vanskelig å forstå

I mange situasjoner begynner terapi for par med at en av partene kommer til meg for å bearbeide noe eget. I løpet av terapien kan det dukke opp hendelser, reaksjonsmønstre eller innsikt som gjør at klienten min forstår at at samlivet med partner vil bli påvirket av det som skjer i terapien vår. Da kan det være lurt å ta med partneren sin inn i det terapeutiske rom. Ikke fordi forholdet skal bearbeides, men fordi det kan være viktig å formidle informasjon, innsikt og forståelse til den klienten deler livet sitt med.

Vi tror ofte at vi kjenner hverandre ut og inn når vi har levd sammen noen år. Det kan for så vidt stemme også, men vi kjenner jo bare den versjonen vi har hatt tilgang til. Dersom en klient gjennomgår stor personlig utvikling, vil jo vedkommende bli en annen versjon av seg enn den partner har vært vant med.

Hvor kan du få tradisjonell parterapi

Dersom dere ønsker tradisjonell parterapi, er familievernkontoret et godt sted å begynne. Du kan finne ditt nærmeste familievernkontor her.

Du kan lese mer om terapi for ham her, og terapi for henne her.

Hvis de utfordringene står i primært dreier seg om foreldrerollen, kan det kanskje være lurt å ta en titt på denne siden.

Legg til kommentar

E-postadressen din publiseres ikke. Påkrevde felt er merket *

I accept the Privacy Policy