fbpx

Selvutvikling

Selvutvikling

Selvutvikling i Tønsberg, eller via internett

Selvutvikling og det å vurdere livsvalg innebærer store og viktige beslutninger. Livsvalg innebærer avgjørelser som vil påvirke livet ditt framover. Hvordan vurdere livsvalg? Vi vurderer dem kanskje ikke så ofte, men mange snakker nok med familiemedlemmer, eller venner, altså mennesker de tenker kjenner dem godt.

Hvem er du?

Er du helt sikker på at den som «kjenner deg godt», virkelig kjenner deg? Viser du andre den du egentlig er? Har familien  og vennene dine greid å følge med på din selvutvikling fra de ble kjent med deg og fram til nå?

Svært mange mennesker forandrer seg mye, uten at de nærmeste egentlig registrerer endringen. Andres definisjonsmakt over oss, kan være sterk. Mange voksne opplever at de er én person når de er sammen med foreldre/søsken, mens de oppfatter seg som en helt annen person på jobben. Er det mulig?

Det er selvfølgelig mulig å vise fram ulike sider av seg selv i ulike situasjoner, det gjør vi alle innimellom. Den som opplever at hen tidvis må gå på akkord med seg selv, og ikke kan presentere mesteparten av seg selv i bestemte sammenhenger, er sjelden lykkelig over å ha det slik. Det er kanskje da det er på tide å vurdere livsvalg? På tide å sette i gang en prosess med selvutvikling?

Positiv psykologi

Psykologspesialist Trine Elverum jobber med selvutvikling og veiledning i å vurdere livsvalg, basert på verdiene i positiv psykologi. Positiv psykolog er en retning innen psykologien som fokuserer på menneskers indre verdier. Vi jobber med å identifisere og utvikle det enkelte menneskets styrker. Tradisjonelt har mange psykologer tatt utgangspunkt i tankegangen «hvis vi reparerer det som er feil i folks liv, så blir det bra.» Det høres ganske riktig ut, gjør det ikke? Hvis du kvitter deg med sinne, frykt og depresjon, så vil du vel oppleve indre fred, kjærlighet og lykke?

Det er ikke slik at negative følelser ligger i den ene enden av en rett linje som fører inn i positive følelser, slik at man ganske enkelt kan fokusere på å fjerne de negative faktorene, og deretter bare kose seg med positive faktorene. Det vil alltid komme nye negative faktorer i livet. De menneskene som greier å håndtere det som kommer på en god måte, har det naturligvis bedre enn dem som ikke gjør det.

Trygg livsveiledning av fagperson

I selvutvikling med Trine Elverum, vil du jobbe med de verdiene som er viktige for deg. På bakgrunn av de viktige verdiene, vil vi jobbe for å videreutvikle de styrkene som vil sette deg i stand til å leve det livet som er bra for deg. Arbeidet er prosessorientert og utføres i trinn som passer for deg.

Når du jobber med en psykologspesialist kan du være trygg på at de verktøyene som brukes er forskningsbaserte, og at du ikke blir påvirket eller overtalt til å fatte beslutninger i noen bestemt retning. Når du skal foreta livsvalg, må du kunne være trygg på at den som hjelper deg har både kunnskap, faglig integritet og følger helsemyndighetenes retningslinjer. Du kan lese mer om det regelverket Trine Elverum følger på Psykologforeningens hjemmeside. Hvis du vil lese mer om hva Trine har av utdannelse og erfaring, kan du se under OM i hovedmenyen.

Veiledningen foregår en-til-en. Å sette seg i stand til å vurdere livsvalg, og foreta gode justeringer av dem, er en svært personlig og viktig prosess. Siden ingen mennesker er like, vil ingen prosesser kunne bli like heller. Det er umulig å si hvor lang tid en slik veiledningsprosess vil ta, eller hvor mange timer som må settes av. For noen går det raskt, for andre langsommere. For at du skal kunne danne deg et bilde av arbeidsprosessen, har jeg laget denne videoen:

SETT INN VIDEO

 

Bestill personlig vurdering nå!

En selvutviklingsprosess kan ta mange former. For at du skal få den beste prosessen for deg, basert på dine ønsker og behov, dine tidligere erfaringer og kunnskap, din livssituasjon, og hvordan du best tilegner deg nye ferdigheter, er det viktig du gjennomfører en grundig vurdering. Du skal vurdere hva som passer for deg, og psykologen skal gi deg innsikt i de ulike mulighetene som finnes for å hjelpe deg å oppnå det du ønsker, eller har behov for.

En personlig selvutviklingsvurdering tar 2 timer (120 minutter). En ordinær terapitime hos psykologspesialist Trine Elverum koster kr 1475 (pr 01.12.23) for 45 minutter, eller kr 1967 for 1 time. Da er målet at du skal få så rask og effektiv hjelp som mulig. Du finner oppdaterte priser her.

For at du skal få den informasjonen du trenger, for å vurdere hvilken selvutviklingsmetode du ønsker å jobbe etter, og for at Trine Elverum skal få den informasjonen hun trenger for å kunne hjelpe deg å finne den beste løsningen, tilbys du en to timer lang selvutviklingsvurdering til prisen av 1 time. For eksisterende klienter, blir oppstart i selvutvikling individuelt avklart, da mye av informasjonen i selvutviklingsvurderingen allerede foreligger.

 

Jeg bestiller selvutviklingsvurdering!

Psykologen Martin Seligman, regnes som grunnleggeren av positiv psykologi. Du kan lese hva Store Norske skriver om ham her.

 

Legg til kommentar

E-postadressen din publiseres ikke. Påkrevde felt er merket *

I accept the Privacy Policy