fbpx

Mindfulnesskurs

Mindfulnesskurs

Mindfulness er en praksis som har blitt stadig mer populær de siste årene, og det er mange gode grunner til det. Å ta et mindfulnesskurs for å lære å  være oppmerksom og tilstede i øyeblikket kan ha mange positive effekter på såvel mental helse som generell velvære. La oss se nærmere på hva det vi kaller oppmerksomt nærvær på norsk er, og hvordan det kan være til nytte for oss.

Her og nå

Mindfulness, eller oppmerksomt nærvær, er en form for meditasjon som handler om å være tilstede i øyeblikket, og være fullt ut oppmerksom på det som skjer rundt oss her og nå. Dette kan være alt fra egen pust til lydene i rommet, eller følelsen av solen som skinner på huden din. Det handler om å akseptere det som er, uten å dømme eller vurdere det.

De fleste av oss bruker altfor mye tid på å gruble over det som har vært eller grue oss til noe som kanskje, eller kanskje ikke, kommer.

Positive effekter av  et mindfulnesskurs

Det er mange positive effekter av å praktisere mindfulness regelmessig. For det første kan det redusere stress og angst. Når vi er oppmerksomme på hva vi faktisk tenker og føler, kan vi lære å håndtere både tanker og følelser på en bedre måte. Vi kan også lære å identifisere negative tanke- og atferdsmønstre, og jobbe med å endre dem.

Gjennom å rpaktisere pååmerksomt nærvær kan vi også øke konsentrasjonsevnen. Når vi trener på å være oppmerksomme på en bestemt ting, for eksempel pusten, kan vi lære å fokusere bedre på andre oppgaver også. Dette kan være til nytte på jobb eller skole, eller i andre situasjoner som krever konsentrasjon.

En annen fordel med mindfulness er at vi kan øke vår emosjonelle intelligens. Når vi er oppmerksomme på egne følelser og reaksjoner, kan vi også bli mer oppmerksomme på andres følelser og behov. Dette kan gjøre oss bedre i stand til å kommunisere og samarbeide med andre.

Bedre livskvalitet

Til slutt kan mindfulness også øke vår generelle livskvalitet. Når vi er tilstede og oppmerksomme på øyeblikket, kan vi virkelig nyte livet og alt det har å tilby. Vi kan lære å sette pris på de små øyeblikkene i hverdagen, og være mer takknemlige for det vi har.

Ta et mindfulnesskurs

Å praktisere mindfulness kan virke enkelt, men det kan være vanskelig å komme i gang og opprettholde en jevn praksis. Samlet sett kan mindfulness ha mange positive effekter på vår mentale helse og velvære. Det kan hjelpe oss å håndtere stress og angst, øke vår konsentrasjonsevne og emosjonelle intelligens, og forbedre vår generelle livskvalitet. Hvis du ikke allerede praktiserer mindfulness, kan det være verdt å gi det en sjanse.

Psykologspesialist Trine Elverum har praktisert mindfulness siden 2018 og gjennomførte da en sertifisering i MindfulnessBasertStressreduksjon av Jon Kabat Zinn. I 2022-23 gjennomfører Trine et omfattende sertifiseringskurs i mindfulness i regi av Creationworks. Hvis du ønsker et internettbasert kurs i MBSR, utviklet av psykologspesialist Trine Elverum på basis Jon Kabat-Zinn, kan du melde deg på det her.

Psykologspesialist Trine Elverums mindfulnesskurs går over 6 kurskvelder a 2,5 time i Rådhusgaten 1 i Tønsberg. Kurset begynner onsdag 23. august 2023. Du kan lese mer om kuset og melde din interesse her.

Hvis du vil lese mer om hvorfor psykologspesialist Trine Elverum synes det er så viktig å praktisere oppmerksomt nærvær, kan du trykke her.