fbpx

Litt om hva kroppen og psyket trenger om morgenen

Litt om hva kroppen og psyket trenger om morgenen
Litt om hva kroppen og psyket trenger om morgenen

Litt HVA KROPPEN OG PSYKET TRENGER OM MORGENEN, eller dørstokker, som jeg liker å kalle dem:

Nødvendigheten av god ernæring og jevn tilførsel av mat når man er psykisk syk.

Moderne medisin har dessverre skilt kropp og psyke; legene tar seg av kroppen og psykiatere og psykologer tar seg psyket.

Det gjør det lett for oss å begå den feilen at vi tenker på kroppen som noe som trenger én ting og psyket som noe som trenger noe annet. Vi kan feks tenke at kroppen trengte søvnen vi akkurat har våknet fra, men nå trenger nervene våre (altså psyket) først og fremst en røyk. Feil!

Både kroppen og psyket trenger mat før noe annet om morgenen! Det å spise frokost kan sammenlignes med det å ha dørstokker i huset vårt. Hvis vi ikke har dørstokker, og vi får en lekkasje i ett rom, flommer vannet raskt inn i alle rom. Dermed blir katastrofen større enn om vannet hadde holdt seg på badet. Hvis kroppen får mat, tåler den mer.

Når vi begynner dagen med frokost, så bygger vi opp dørstokker, slik at hele systemet vårt tåler mer. Uten frokost får vi raskere angstanfall, sterkere angstanfall og flere feilvarslinger, som vi lett kan tolke som angst.

Hvis du ikke orker mye mat om morgenen, tenk ut NOE som du kan greie å få i deg (et eple, et glass juice, en gulrot, en yoghurt eller et knekkebrød), slik at kropp og hjerne får LITT næring før du dytter i den gift (røyk, snus, cola eller sukker). Hvis du greier det, vil du raskt oppleve at du føler deg litt bedre litt lenger før du kjenner på angst.

GOD frokost 🙂

Legg til kommentar

E-postadressen din publiseres ikke. Påkrevde felt er merket *

I accept the Privacy Policy