fbpx

Bli kjent med egen puls og forbedre helse og livskvalitet

Bli kjent med egen puls og forbedre helse og livskvalitet
Bli kjent med egen puls og forbedre helse og livskvalitet

Kroppen kommuniserer hvordan den har det ved å endre pulsen og ved å bli kjent med egen puls kan vi forbedre helse og livskvalitet.

Pulskuren av Torkil Færø og Pulstesten av Coca

Legen Torkil Færø er i disse dager aktuell med boken Pulskuren, som innebærer å bli bevisst på hva kroppen din til en hver tid forsøker å fortelle deg. Du kan lese artikkelen om Torkil Færø og hvordan han ble bedre kjent med egen puls i artikkelen fra Dagens Næringsliv nedenfor. Allerede i 2005 oversatte og utga jeg boken Pulstesten på norsk*. Boken ble skrevet av dr. Arthur F. Coca allerede i 1956, men er like aktuell i dag. Den amerikanske forleggeren skrev følgende i 2005: «Pulstesten var den aller første boken jeg utga. Den boken var begynnelsen på et lite forlagsimperium. Til dags dato er jeg overbevist om at den er den aller viktigste boken i katalogene min; både i fortidens og framtidens kataloger.»

Når kroppen ikke trives sier den ifra til deg

Hovedbudskapet i Pulstesten, og etter hva jeg forstår Torkil Færøs Pulskuren, er at kroppen vår gjerne forteller oss hva den reagerer negativt på. Lær å lytte til kroppens signaler, ta dem på alvor og unngå det kroppen sier den ikke trives med. Da vil du selv kunne forbedre helse og livskvalitet. Det krever egentlig ikke noe utstyr. Hvis du har pulsmåler kan du bruke den og du trenger ikke kjøpe dyre kosttilskudd eller spesialblandinger. Alt du trenger er å vite hvordan du måler pulsen din nøyaktig.

Dr. Cocas utvidede allergibegrep

Da dr. Coca utga Pulstesten tok han utgangspunkt i allergibegrepet for å vise at alle stoffer/påvirkninger kroppen utsettes for som den reagerer negativt på bør betraktes som en allergi. Dr. Doris Rapp har vært en ledende allergiforsker gjennom mange tiår og deler dr. Cocas utvidede allergibegrep. Dr. Rapp sier følgende: «En hver må finne ut hvorfor de er syke, ikke bare behandle symptomene. Nøkkelen til suksess (altså forbedre helse og livskvalitet) er å finne og eliminere årsaken til sykdommen og deretter lære individet, selv barn, å gjenkjenne de tidlige symptomene på sykdommen og hvordan eliminere årsaken til sykdommen, såfremt det er mulig.» Dr. Rapp har en liste med 5 punkter som alle med allergier bør være spesielt oppmerksom på. Under punkt 5 står det: » Hvis pulsen din blir ujevn eller for rask etter å ha blitt utsatt for et stoff betyr det at hele kroppen er i krisestemning fordi blodsirkulasjonen eller hjertet har blitt påvirket.»

Pulstesten

Jeg er svært glad for at en norsk lege endelig har tatt tak i dr. Cocas banebrytende tanker. Hvis du ønsker å lese dr. Cocas Pulstesten for å forbedre din egen helse og livskvalitet, så finner du den på Bookis.

Artikkelen om Torkil Færø

Faksimile av artikkelen om Torkil Færø i Dagens Næringsliv 15.04.23. Her beskriver han hvordan han selv tok grep for å forbedre egen helse og livskvalitet:

*Da jeg utga Pulstesten var jeg psykologstudent og praktiserte TFT (tankefeltterapi) i privatpraksis. I dag er jeg psykologspesialist i klinisk voksenpsykologi og har byttet ut tankefeltterapi med EMDR (Eye Movement Desensitization Reproscessing technique). De to metodene bygger på relativt like prinsipper, men EMDR er evidensbasert (altså støttet av forskning) og dermed tillatt brukt innenfor det offentlige helsevesen, mens TFT ikke er det. Hvis du vil vite mer om EMDR, kan du lese det her.

Legg til kommentar

E-postadressen din publiseres ikke. Påkrevde felt er merket *

I accept the Privacy Policy